Detaylı bilgi için +90 542 381 3868 'i arayın.
izeden muaf bir ülkeden gelen herhangi bir yabancı, geçerli bir pasaportla Arnavutluk'a girebilir. Vizeden muaf yabancı uyruklular yasal olarak 180 günlük bir süre içinde 90 gün boyunca Arnavutluk'ta kalabilirler. Bundan daha uzun süre kalmak, Arnavutluk'ta oturma izni gerektirir. Arnavutluk'un “Yabancılar Hakkında” yasasına göre, ABD, AB ve Schengen vatandaşları, Arnavut vatandaşlarıyla aynı istihdam ve serbest meslek haklarına sahiptir.
Adriyatik Denizi boyunca, Yunanistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova ile çevrili küçük bir ülke yatıyor - Arnavutluk.
İlk bakışta Arnavutluk pek bir Avrupa ülkesi gibi görünmüyor. Almanya veya Hollanda gibi çok gelişmiş değil, komşuları Karadağ ve Yunanistan gibi birinci sınıf plajları veya övünecek turist cennetleri de yok.
Eksikliklerini değerlendiren ve özel sektörü güçlendirerek ve ekonomiyi iyileştirerek aktif olarak üzerinde çalışan ülkelerden biri.
Ülke nüfusunun onda birinden azı Arnavut değil ve bu nedenle hükümet yabancıları Arnavutluk'a çekmek için elinden geleni yapıyor.
Daha fazla yabancı, daha fazla yabancı yatırım ve gelişmiş ekonomik faaliyetler anlamına gelir. Arnavutluk genellikle Avrupa'da ikamet arayanlar için en iyi yer değildir ve muhtemelen listenizin başında da değildir, ancak bu öyle olmadığı anlamına gelmez.
Arnavutluk, liberal bir yabancı yatırım rejimi aracılığıyla uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.
İster iş kurmak, ister kamu veya özel sektöre yatırım yapmak isteyen yabancı bir vatandaş olun, Arnavutluk sizin için kazançlı bir teşvike sahip olacak.
Arnavutluk'un “Yabancı Yatırım Üzerine” yasası, yabancı yatırımcılar için diğer yasal avantajların yanı sıra, şirketlerin %100 yabancı mülkiyetine izin veriyor.
Ayrıca, Tiran'da (başkent) ve ülkenin dört bir yanındaki diğer büyük şehirlerde birkaç ekonomik bölge kurulmakta ve Arnavutluk'ta işlerini birleştirmek isteyen yabancı vatandaşlar için daha fazla teşvik sağlanmaktadır.
Ekonomik bölgelerde emlak vergisi ve emlak devir vergisi beş yıl süreyle muaf tutulacak.
Arnavutluk, yabancı yatırım açısından hâlâ büyük ölçüde radarın altında. Bu nedenle emlak fiyatları ve talebi Avrupa bölgesindeki en düşükler arasındadır.
İlk gelenler, yalnızca bu teşviklerin faydalarını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda doymamış, gelişen bir pazarın avantajlarından da yararlanacak.
Arnavutluk'ta 14 milyon Lek'in (kabaca 130.380$) üzerindeki kurumsal gelir, %15'lik sabit oran üzerinden vergilendirilir.
Hükümetin birçok teşviki sayesinde, yabancı yatırımcılar belirli gereklilikleri yerine getirmeleri halinde Arnavutluk'ta sıfır ila tek haneli vergi oranları ödemeyi bekleyebilirler.
Buna ek olarak, stratejik vergi planlaması da size büyük paralar kazandırabilir.
Arnavutluk hükümetinin işletmelere yatırım için devlete ait mülkü yılda 1 Avro kiralama teklif ettiği 1 EURO Sözleşmesi gibi teşvikler, Arnavutluk'u yatırımlarınız için oldukça cazip bir yer haline getirdi.
Ayrıca turizm, otomotiv gibi stratejik sektörlerdeki yatırımcılara yönelik vergi indirimleri de ülkeyi oldukça tatlı bir yatırım noktası haline getiriyor.
Osmanlı yönetimi altında yaklaşık beş yüzyıl sonra, Arnavutlar nihayet 19. yüzyılın sonlarında Avrupalı kökleriyle yeniden bağ kurmaya başladılar.
Arnavut makamları ve halkı Avrupa Birliği'ne katılmaya can atıyor ve ülke, gelecekteki yükselişi sorunsuz hale getirmek için AB'nin yasal çerçevesini benimsemek için elinden gelenin en iyisini yapıyor.
Ancak, bir gecede AB devleti olmasını beklemeyin. Ülke, katılım hedeflerine ulaşmak için uzun ve zorlu bir mücadele veriyor. Ancak bu arada, daha uygun fiyatlı yatırımlardan ve daha hafif düzenlemelerden yararlanabilirsiniz çünkü Brüksel işin içine girdiğinde durum mutlaka değişecektir.
Vizeden muaf bir ülkeden gelen herhangi bir yabancı, geçerli bir pasaportla Arnavutluk'a girebilir. Vizeden muaf yabancı uyruklular yasal olarak 180 günlük bir süre içinde 90 gün boyunca Arnavutluk'ta kalabilirler. Bundan daha uzun süre kalmak, Arnavutluk'ta oturma izni gerektirir.
Arnavutluk'un “Yabancılar Hakkında” yasasına göre, ABD, AB ve Schengen vatandaşları, Arnavut vatandaşlarıyla aynı istihdam ve serbest meslek haklarına sahiptir.
188/2013 sayılı “Yabancılar Hakkındaki” Arnavutluk Yasası, çeşitli nedenlerle Arnavutluk'u ziyaret etmek isteyen yabancılar için göçmenlik, oturma ve çalışma izinlerini tüm yönleriyle düzenlemektedir.
Yasa daha sonra 2021'de değiştirildi. 79/2021 sayılı yeni “Yabancılar Hakkında” yasa, diğer konuların yanı sıra yeni yasal tanımlar, oturma izni türleri ve bunların verilme prosedürlerini getirdi.
Arnavutluk Kanunu aşağıdaki hususları düzenlemektedir: