Detaylı bilgi için +90 542 381 3868 'i arayın.
''
Vize Başvurusu”, yabancı vatandaşların vize başvurusunda bulunmaları için e-Vize aracılığıyla sağlanan ve vizeyi almak için Büyükelçilik veya Konsoloslukta bulunmalarını gerektiren online bir hizmettir. Tüm doğrulama işlemleri yapıldıktan sonra başvuru kabul edilir ve başvuru sahibinin ilgili banka nezdinde bu hizmetin ödenmesine ilişkin prosedürleri takip etmesi ve ardından başvuru sırasında yüklenen ilgili tüm belgeleri ve banka dekontunu (tümü yüklendiği ve yüklendiği gibi) göndermesi gerekir.
Arnavutluk'a seyahat etmeyi planlıyorsanız ancak belirli prosedürler hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen sorularınızı ülkenizdeki Arnavutluk Diplomatik Misyonuna yöneltin.
Ülkenizdeki Arnavutluk Büyükelçiliği'nin irtibat kişisini burada bulabilirsiniz.
Arnavutluk Cumhuriyeti'ne girmek için vizeye ihtiyacınız olabilir veya olmayabilir. Bu belge, Arnavutluk'a seyahat etmek için ne zaman vizeye ihtiyacınız olduğunu açıkça açıklıyor. Ülkesini listede bulamayanlar çevrimiçi vize başvurusu başlatabilirler.
Arnavutluk'a vizesiz giriş yapabilen tüm yabancı uyrukluların, ilk girişlerinden itibaren 180 gün içinde 90 gün kalmalarına izin verilmektedir.
Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, Arnavutluk'a vizesiz girebilecek yabancı vatandaş kategorilerini belirtmektedir:
Bir grup ülkenin vatandaşları, resmi yaz sezonunda turizm veya özel nedenlerle kısa süreli kalış vizesi (C Tipi) olmadan Arnavutluk'a girebilirler.
Yaz sezonunda ücretsiz vize rejimine ilişkin güncelleme (**) ile işaretlenmiş Ülkeler için geçerlidir.
Aşağıdaki ülkelerden gelen vatandaşlar, 1 Mayıs - 30 Eylül 2023 tarihleri arasında geçerli bir pasaportla kısa süreli konaklama (turizm amaçlı) için vizesiz Arnavutluk'a girebilirler:
Vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz de girebildikleri için Arnavutluk'a girmek için vizeye ihtiyaç duymayan ülkelerin listesi:
Arnavutluk'ta altı aylık süre içinde 90 günden fazla kalması gereken ve oturma izni alması gereken tüm vatandaşların uzun süreli D tipi vizeye başvurmaları gerekmektedir.
Kaynak: MEFA
C tipi kısa süreli vize
Uzun vadeli D tipi vize
Arnavutluk'a seyahat eden tüm yabancı vatandaşların pasaportları, sınır ve göçmenlik görevlileri tarafından elektronik sistemlere kaydedilecek ve damgalanacak.
Arnavutluk'ta 90 günden fazla kalması gereken tüm uluslararası vatandaşlar için oturma izni gereklidir. Yabancılar Kanunu, oturma izinlerine ilişkin tüm özellikleri belirlemektedir.
Arnavutluk'un vize politikası belgesinin yalnızca Arnavutça dilinde mevcut olduğu göz önüne alındığında, Arnavutluk’a seyahat etmek için en az bir türe ihtiyaç duyan vatandaşların listesini aşağıda bulabilirsiniz. Hangi tür vizeye hakkınız olduğunu öğrenmek için lütfen dokümanı kontrol edin.
Vatandaşlarının Arnavutluk'a giriş için vize alması gereken ülkeler listesine, başvurunun yapılacağı diplomatik temsilciliğe ve ilgili vize hizmet bedeli türüne göre değişmektedir.
Yabancı vatandaşlara, yalnızca oturma izninin sağlanmasıyla geçici veya kalıcı oturma izni verilebilir.
Yabancılar Kanunu'nun 33. Maddesi şöyledir:
“Sınır ve göçten sorumlu makam, Arnavutluk Cumhuriyeti'nde 90 günden fazla ikamet etmek isteyen yabancı vatandaşlara 180 gün içinde aşağıdaki 21 tür oturma izninden birini verir. Bu Kanunda öngörülen şartların yerine getirilmesini müteakip:
Ayrıca yasa, oturma izni başvurusunun Arnavutluk'a giriş için kullanılan vizenin amacına uygun olması gerektiğini belirtmektedir.
Oturma izinleri aşağıdakiler için verilir:
Ayrıca, aşağıdaki kategoriler için özel oturma izinleri vardır:
Yukarıda belirtilen Yabancılar Kanununa göre, oturma iznine sahip yabancı vatandaşlar, ancak aşağıdaki koşulların karşılanması halinde aile birleşimi amacıyla başvuruda bulunabilirler:
Arnavutluk vatandaşı olmayan ve Arnavutluk'ta üç aydan fazla çalışmak isteyenlerin çalışma izni almaları gerekmektedir. Çalışma izni talebi işe başlamadan önce tamamlanmalıdır. Başvuru için gerekli tüm belgeler Göçmen Bürosundan, kişinin kendi ülkesindeki Arnavutluk Büyükelçiliğinden veya bölgesel çalışma ofisinden alınabilir. Genel olarak, bir çalışma izninin verilmesi veya reddedilmesi, uygun belgelerin sunulmasından sonra 30 günden fazla sürmez. Çalışma izni, süre kısıtlamalı veya kısıtlamasız olarak verilebilir. Çalışma izninin geçerlilik süresi, çalışma izninin türüne göre belirlenir.
Çalışma izni aşağıdaki durumlarda sona erer:
Arnavutluk Cumhuriyeti topraklarında ekonomik faaliyete başlayacak yabancılara aşağıdaki çalışma izinleri verilmektedir.
Visa’sı bir ülkeden iseniz, gayrimenkul satın alırsanız daimi oturma izni alabilirsiniz. Alternatifler, bir işletmeyi kaydettirmek veya bir iş sözleşmesi almaktır.
Hangi amaçla olursa olsun Arnavutluk'a girmek isteyen herkes, uyruğuna bağlı olarak bir vize rejimine tabi olabilir.
Daha önce hiç Arnavutluk'ta bulunmadıysanız, yapmanız gereken ilk şey kendinize "Vizeye ihtiyacım var mı?"
“Vize Başvurusu”, yabancı vatandaşların vize başvurusunda bulunmaları için e-Vize aracılığıyla sağlanan ve vizeyi almak için Büyükelçilik veya Konsoloslukta bulunmalarını gerektiren çevrimiçi bir hizmettir. Tüm doğrulama işlemleri yapıldıktan sonra başvuru kabul edilir ve başvuru sahibinin ilgili banka nezdinde bu hizmetin ödenmesine ilişkin prosedürleri takip etmesi ve ardından başvuru sırasında yüklenen ilgili tüm belgeleri ve banka dekontunu (tümü yüklendiği ve yüklendiği gibi) göndermesi gerekir. Asılları posta yoluyla. Bu başvuru, ancak tümü tamamlandıktan sonra ilgili Elçilik/Konsoloslukta hazır bulunmayı talep eder. Randevu tarihi ve saati size e-posta ile bildirilecektir.
Vize Tipi “C” – Kısa süreli vize, Arnavutluk Cumhuriyeti'ne giriş yapmak isteyen yabancı uyruklulara, ilk giriş tarihlerinden itibaren 180 gün üzerinden en fazla 90 gün kalma hakkı verilir. Bu vize türü bir, iki veya çok girişli olarak verilir.
Vize Tipi “D” – Uzun süreli vize, Arnavutluk'ta 180 günlük bir süre içinde 90 günden fazla kalmak isteyen yabancı uyruklulara ve ayrıca Cumhuriyet'e girdikten sonra Oturma İzni almak isteyebilecek yabancı uyruklulara verilir. Arnavutluk Bu vize türü bir, iki veya çok girişli olarak verilmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar için: Seyahat için çocuğun ebeveyni veya yasal vasisinin veya sorumlu kişinin muvafakatini beyan eden beyan gereklidir.
Aşağıdaki kişiler, Arnavutluk Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'na kişisel olarak gelmekten muaftır:
– Diplomatik pasaport sahipleri;
– İnsani vakalar;
– Resmi ziyaretlerde Üst Düzey Yetkililer (kişiler), refakatçileri ve refakatçi heyetleri;
- Kraliyet unvanına sahip bir yabancı ve kraliyet ailesinin diğer üyeleri resmi ziyaretlerde;
– Turist grupları halinde örgütlenen yabancılar;
– Daha önce 59 aylık (4 yıl 11 ay) süre içinde vize başvurusunda bulunan yabancılar.
90 günden 180 güne kadar Arnavutluk Cumhuriyeti'ne giriş ve kalış için vize muafiyeti:
- Düzenlenen vizenin daha önce Schengen bölgesi ülkelerinden birinde kullanılmış olması veya Schengen bölgesi ülkelerinden birinde geçerli oturma izni olması şartıyla geçerli çok girişli Schengen vizesine sahip yabancı uyruklular ;
– Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda tarafından verilmiş geçerli bir çoklu giriş vizesi veya geçerli oturma izni bulunan yabancı uyruklular, verilen vizenin verildiği ülkede daha önce kullanılmış olması şartıyla;
– Schengen ülkelerine vizesiz girip kalabilen yabancı uyruklular.
Online olarak yüklenecek ve başvurunun kabul edilmesinden sonra Arnavutluk Cumhuriyeti'nin ilgili Konsolosluk Ofisi Misyonlarına veya Fahri Konsolosluklarına ve ayrıca Avrupa ve Dışişleri Bakanlığının diğer ülkelerdeki anlaşmalı acentelerine tevdi edilecektir. Başvuru sahibi aşağıdaki belgeleri sunmalıdır:
1) Vize başvuru formu online olarak doldurulmalıdır (doldurulduktan sonra başvuru sahibi doldurulmuş formu yazdırmalı ve imzalamalıdır).
2) Başvuru tarihinden itibaren altı aydan eski olmayan bir adet vesikalık fotoğraf.
3) Geçerli bir seyahat belgesinin fotokopisi (istenen vizenin geçerlilik süresinden en az üç ay daha geçerli).
4) Vize süresince seyahat sağlık sigortası belgeleri.
5) 18 yaşından küçük çocuklar için: Çocuğun velisi veya yasal vasisinin veya sorumlu kişinin seyahate muvafakat ettiğini gösteren beyan.
6) Pasaport fotokopisi ile birlikte ev sahibinden bir davetiye (ev sahibi yabancı bir vatandaşsa, davetiyede ilgili Arnavutluk Makamı tarafından verilen Arnavutluk Cumhuriyeti Oturma İzni de bulunmalıdır). Ev sahibinin, yaşadığı yerdeki ilgili Sınır ve Göç Bölgesel Departmanına davetiyenin bir kopyasını vermesi gerektiğini unutmamak önemlidir.
BU, TURİSTİK AMAÇLI “C TİPİ VİZE” BAŞVURULARI VE ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ'NDE YATIRIMCI/YÖNETİCİ/Serbest Meslek Sahibi YABANCILAR VE BİR İLETİŞİM NUMARASI VERMEK ŞARTIYLA D/APU TİPİ VİZE İÇİN BAŞVURU YAPAN YABANCILARI HARİÇ TUTAR. ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ'NDE.
- Yatırımcı olan yabancılar hariç, ev sahibi tarafından imzalanmış davetiye ve kimlik belgesinin bir kopyası (ev sahibi yabancı uyruklu ise, yetkili Arnavutluk Makamı tarafından verilen oturma izinlerinin fotokopisini de sunmaları zorunludur), / Arnavutluk Cumhuriyeti'nde yöneticiler/serbest meslek sahipleri;
-Vizenin amacını belirttikleri ilgili ülkede ticari mesleki yeterliliği kanıtlayan belgeler;
-Ticari bir kuruluştan gelen davetlerde, davet eden kuruluşun hukuki durumunu tevsik eden belgeler;
-Arnavut makamları tarafından verilen Çalışma İzinlerinin fotokopisi.
- Sabıka Kaydı (İyi Nitelikli) Belgesi, bu belgeyi düzenleyen ilgili ülke ile rejime göre tasdik edilmiş.
– “Vize Başvurusu” hizmetini seçin
– “Başvur” düğmesine tıklayın
– Yeni bir başvuru gerçekleştirmeyi veya mevcut bir başvurunun durumunu izlemeyi seçin
– Mevcut bir başvurunun durumunu izlemek için, başvuru numarasını girin ve ardından “Ara” düğmesine tıklayın ” düğmesi
– Yeni bir başvuruyu tamamlamak için kişisel bilgileri doldurun ve kimlik doğrulaması için gerekli belgeleri yükleyin. Başvuru onayı ve özel başvuru kodu (başvuru ilerlemesinin her an takip edilmesini sağlayan) için e-posta ile bilgilendirileceksiniz.
– Tüm doğrulama işlemleri yapıldıktan sonra başvuru kabul edilir ve başvuru sahibinin ilgili bankada bu hizmetin ödenmesine ilişkin prosedürleri takip etmesi ve ardından başvuru sırasında yüklenen ilgili tüm belgeleri ve banka dekontunu (hepsi yüklendiği gibi) göndermesi gerekir. Ve posta yoluyla orijinalleri
- Bu başvuru, yalnızca tümü tamamlandıktan sonra ilgili Elçilik/Konsoloslukta hazır bulunmayı talep eder. Randevu tarihi ve saati size e-posta ile bildirilecektir.
Başvuru süreci online olarak gerçekleştirilir;
2. Başvuru formunun, ekli tüm belgelerin kontrol edilmesini ve aşağıdakilerin doğrulanmasına devam edilmesini içeren ilk doğrulama süreci Konsolos tarafından gerçekleştirilir: – Başvuru tüm
gereklilikleri karşılıyorsa, başvuru sahibine bilgi veren bir mesaj gönderilir. “başvurusunun kabul edildiğini”, ödenmesi gereken ücreti ve takip edilmesi gereken diğer prosedürleri kendisine bildirdiğini;
– Başvuruda “usulsüzlük” varsa başvuru sahibine ilgili bildirim gönderilir ve talep edilen ilgili ek belgeyi yüklemesi istenir;
– Başvuru tüm gereklilikleri karşılamıyorsa, başvuru sahibine ilgili açıklamayla birlikte vize başvurusunun “reddedildiği” bilgisi verilir.
Konsolos başvuruyu kabul ettiğinde ve ilgili ücret ödendiğinde aşağıdaki prosedürler izlenir:
1. Konsolos başvuru sahibini bilgilendirir:
– Vize başvurusu onaylanırsa Konsolos, başvuru sahibinin vizesini almak için hazır bulunmasını ister ( Lütfen Dikkat: Pasaportunuzu getirdiğinizden emin olmalısınız, başvuru için yüklenen tüm orijinal belgeler, Basılı ve imzalı başvuru formu ve orijinal ödeme faturası)
- Vize reddedilirse, Konsolos başvuru sahibine standart ret belgesini sunar. İlgili açıklama ile mesaj.
Başvurunun kabul edilmesinden itibaren 15 güne kadar vize verilir ve istisnai durumlarda 30 güne kadar sürebilir.
Uygulamaya bağlı olarak
Mütekabiliyet esasına dayalı olarak, 2009/2012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre; 569, tarih 03.10.2018 / 2) / Ücretler aşağıdakiler için değişir:
a. 6 (altı) yaşına kadar olan çocuklar;
B. Karşılıklılık ilkesine dayalı olarak Diplomatik veya Hizmet pasaportu hamilleri;
C. İnsani vakalar