Detaylı bilgi için +90 542 381 3868 'i arayın.
ubai'de ticaret yapmak isteyen bir girişimcinin, Ekonomik Kalkınma Departmanına lisans başvurusu yapması gerekmektedir. Özel bir kod aldıktan sonra Dubai'de herhangi bir ithalat-ihracat faaliyetine izin verildiğini bilmek önemlidir. Uluslararası ticaret yapmak için liman ve gümrüklerden izin almanız gerekmektedir. İhracat yapmayı planlayan bir iş adamı, bir paket belgeyi gümrük temsilcilerine teslim etmeli ve ihracat beyannamesi tescili için gerekli ücretleri ödemelidir.
Bu sayede Hükümet, gelişmiş ülkelerle karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler kurmayı başardı. Yönetim, kusursuz bir ticaret sistemi oluşturmak için uzun süredir çalışıyor. Ana sorunları çözmeyi başardığında böyle oldu:
Cazip vize politikası, kadife kumlu güzel plajlar, yüksek yaşam standardı sağlayan modern gökdelenler, uygun vergi koşulları, gelişmiş yol altyapısı - tüm bunlar insanları iş fikirlerini uygulamaya çekiyor. Her yıl dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda insan bir hayali gerçekleştirmek için buraya geliyor. Amaçları, müreffeh ve karlı bir Dubai ithalat ihracat şirketi kurmaktır.
Verimliliği şu şekilde açıklanabilir:
Dubai, Avrupa ve Doğu Asya ülkelerini başarıyla birbirine bağlamaktadır. Ayrıca, gerekli tüm modern donanıma sahiptir. İş projelerini yaşamak ve uygulamak için ülkenin en popüler şehri olarak kabul edilir. Bu nedenle, Dubai'deki ithalat ve ihracat şirketlerinin tüm dünyada tanınması hiç de şaşırtıcı değil. İşlerini kolaylaştırmak için elektronik hizmetler devreye alınmıştır.
Dubai Gümrüğü temsilcileri, ticaret projeleri yürütmek için herhangi bir talepte bulunabileceğiniz ve uzmanlardan yanıt alabileceğiniz özel bir online portal geliştirdi. Bazı ülkelerle mevcut serbest ticaret anlaşması, bu ülkelerden ithal edilen ve ihraç edilen mallara uygulanan vergileri azaltmak için bir bahane olarak hizmet etti.
Nisan 1996'dan beri Dubai, DTÖ'nün tam üyesidir. Bu, Emirates'te kayıtlı iş projelerinin sahiplerinin, kuruluşun üyesi olan farklı ülkelerin temsilcileri için ortak olabileceği anlamına gelir. Bunların arasında Almanya, ABD, Avusturya, Japonya, Yeni Zelanda, İsveç, Kore Cumhuriyeti ve diğerleri gibi ülkeler var. Dubai'den ithal edilen ve ihraç edilen mallar aşağıda listelenecektir.
Ülkeden ithal edilen veya ihraç edilen her ürünün gümrük kontrolünden geçtiği bir sır değil. Bir iş kurmayı planlıyorsanız, şirketinizi Dubai Gümrüğü'ne kaydettirmelisiniz. Artık bu işlev, Mirsal 2 bildirim sistemi kullanılarak online olarak mümkündür.
Online kayıt olduktan sonra gerekli tüm belgeleri gümrük temsilcilerine şahsen sağlamanız gerekmektedir. Ayrıca, mevcut yasalara göre, bir girişimcinin Dubai ihracat ithalat lisansı verilene kadar bir faaliyete başlama hakkı yoktur. Bunu Dubai Ticaret ve Sanayi Odası'na belge sunarak yapabilirsiniz.
Serbest Ticaret Bölgesi'nin Dubai'nin gümrük bölgesinin bir parçası olmadığına dikkat etmek önemlidir. Herhangi bir serbest bölgeden mal ihraç ederken, bunlar sabit vergilere tabi olmayacaktır. Şirketin nerede kayıtlı olduğuna bakılmaksızın, girişimciler için gereksinimler vardır:
Dubai'de ticari faaliyette bulunan yabancı şirketlerin hukuk ile ilgili herhangi bir sorun yaşamaması için prosedürlerin gerekliliklerine uyması gerekmektedir. İthalat için gümrük temsilcilerine hangi belgeler sağlanmalıdır:
İhracat için belge paketi, yürürlükteki gümrük mevzuatının gerekliliklerine uygun olarak oluşturulur. Deniz veya hava yoluyla taşınan eşyanın gümrükten çekilmesi için ihracatçının aşağıdaki belgeleri hazırlaması gerekir:
Ülkeye ithal edilemeyen ve ülke dışına ihraç edilemeyen malların bir sınıflandırması vardır. Yasak mallar şunları içerir:
Uluslararası ticaretin yürütülmesi sayesinde ülke, bütçesini her yıl önemli ölçüde yenilemeyi başarıyor. İstatistiklere göre, güçlü bir yeniden ihracat merkezi olması nedeniyle devletin gelirinin üçte biri elde ediliyor. Yeniden ihracat, daha önce ithal edilen malların Dubai'den ihracatını içerir. Diğer ülkelere yeniden satış amacıyla yapılır.
Dubai'de ticaret yapmak isteyen bir girişimcinin, Ekonomik Kalkınma Departmanına lisans başvurusu yapması gerekmektedir. Özel bir kod aldıktan sonra Dubai'de herhangi bir ithalat-ihracat faaliyetine izin verildiğini bilmek önemlidir. Uluslararası ticaret yapmak için liman ve gümrüklerden izin almanız gerekmektedir.
İhracat yapmayı planlayan bir iş adamı, bir paket belgeyi gümrük temsilcilerine teslim etmeli ve ihracat beyannamesi tescili için gerekli ücretleri ödemelidir. Gümrük beyannamesi sertifikası almak için bu gereklidir. Bunu gerçekleştirmek için hangi adımları izlemeniz önerilir:
Bir lisansın maliyeti, faaliyet türüne bağlı olarak değişir. Dubai'de tipik olarak yaklaşık 8.000 dirhemdir. Ancak bazı durumlarda 29.000 dirhemi geçebilmektedir. Belirtilen fiyata 6000 dirhem Dubai olan bir lisans ücreti dâhildir. Lisans bir ücret karşılığında yıllık olarak yenilenebilir. Böyle bir hizmetin maliyeti 1400 dirhem Dubai olacaktır.
Ücreti ödedikten sonra Ticaret ve Sanayi Odasından ruhsat onayı almanız gerekmektedir. O halde Dubai'deki bir bankacılık kuruluşundan teminat mektubu almalısınız. Ayrıca girişimcinin pasaportunun kopyalarına ve oturma vizesine ihtiyacınız olacak. Listelenen belgelere sahipseniz, ithalat-ihracat ticaret lisansı başvurusunda bulunabileceksiniz.
Eylemlerin prosedürü:
Girişimciler ticaret ruhsatının bir yıl süreyle geçerli olduğunu bilmelidir. Belge yıllık yenilemeye tabidir. Aynı zamanda, iş adamının ilk makbuzdaki ile aynı prosedürden geçmesi gerekeceği varsayılmaktadır.
Dubai'de, mal taşımacılığının organizasyonu için tüm gerekliliklere uygunluktan sapmak imkansızdır. Diğer ülkelerden iş ortaklarına mal gönderip almak anlamına gelen uluslararası ticaret yapmak için izin almanız gerekir. İki tip olabilir:
İzin belgesinin ilk çeşidi 14 gün geçerlidir. Ve ithalat-ihracat vizesi iki kat daha uzun süre geçerlidir: 30 gün. Her iki belge türünün sahibi, vizenin belirtilen geçerlilik süresi boyunca malları taşıma hakkını alır. Dubai'de yaşamayı ve çalışmayı planlıyorsanız, oturma izni başvurusunda bulunmanız tercih edilir.
Vize başvurusunda bulunurken, bir girişimci aşağıdaki belge setini sunmalıdır:
Online veya Dubai Konsolosluğuna başvurabilirsiniz. Transit vize almak istiyorsanız, seyahat güzergahının bir kopyasına da ihtiyacınız olacaktır. İstek işleme genellikle 2-3 hafta sürer. İnceleme süresi, sunulan belgelere göre uzayabilir veya kısalabilir. Vizeniz onaylanır onaylanmaz, limanda kargo işlemlerini başlatabileceksiniz.
Dubai'de Şirket Açma İçin Bilgi AlınNeden birçok Avrupa ve Asya ülkesine kıyasla Dubai'de girişimcilere daha fazla fırsat veriliyor? Bu soru uluslararası ticaretle uğraşan birçok kişi tarafından sorulmuştur. Devletin serbest ticareti düzenleyen bir anlaşması var. Buna göre, vergiler önemli ölçüde azaltıldı. Ana hedef, ticaret faaliyetlerini basitleştirmekti.
Uluslararası ticaret alanındaki bilgi ve becerilerinizi harekete geçirmek için ihracat acentesi mesleğinde ustalaşabilirsiniz. Bunu yaparak, gelecekte faydalı olacak gerekli iş becerilerini edinebilirsiniz. Herhangi bir yatırım gerekli olmayacaktır. Riskler de minimum olacaktır. Sorumlu olmak ve sıkı çalışmaya hazır olmak önemlidir. Temsilci, malların kaydında yardım için bir komisyon alır.
Sanat eseri uzmanıysanız ve onları nasıl değerlendireceğinizi biliyorsanız, neden sanat eseri ihracatında uzmanlaşacak bir proje düzenlemeye çalışmıyorsunuz? Dubai'de yüksek yaşam standardı nedeniyle lüks ürünlere olan talep artıyor. Evrensel bir mülk haline gelen uluslararası sanatı içerirler.
Yürürlükteki yasalara göre sanat eserlerinin ithalatı %9 vergiye tabidir. Ayrıca, eser kişisel kullanım için ülkeye ithal edilmiş ve yeniden satış anlamına gelmemiş olsa dahi, maliyet üzerinden %9 oranında KDV ilave edilebilir. Bu nedenle, bu tür pahalı malların ithalatı ve ihracatı ile ilgili anlaşmaların sonuçlandırılması, iş projelerinin geliştirilmesi için iyi bir fırsat olarak kabul edilir.
Pazar bilgisi ve tedarikçiler ve müşterilerle iş ilişkileri kurma becerisi, başarılı bir ürün tedarik temsilcisi olmanıza yardımcı olacaktır. Bu tür bir iş yatırım yapmadan başlatılabilir. Gelişimi için iyi bir organizasyonel yaklaşıma ve küçük ayrıntılara dikkat etme becerisine ihtiyacınız olacak. Yerel satın alma acenteleri ve mal satıcıları ile işbirliği yapma fırsatına sahip olacaksınız.
Dubai'ye çok sayıda elektronik ve bileşen tedarik ediliyor. Modern elektronik cihazlar konusunda bilgili olan girişimciler, Dubai'ye mal ithal ederek karlı bir iş yaratabilirler.
Navlun komisyonculuğu hizmetleri sağlamak, Dubai'deki iş seçeneklerinden biridir. Şirket, bir navlun işleminin sonuçlandırılmasına yardımcı olan bir aracı olarak hareket eder ve uygun bir geminin bulunmasına yardımcı olur. Aracı kurumlara ayrıca forwarding acenteleri de denir. Dubai'de ihracat hızla gelişiyor, bu nedenle bir nakliye komisyoncusunun hizmetlerine her zaman bir talep var.
Dubai'deki en karlı iş, değerli metallerin ihracatıdır. İstatistiklere göre, çeyrekte 6 milyar doları aşan değerli metalleri satmak mümkün. Bu tür faaliyetler yalnızca altın, platin, gümüş satışını değil, aynı zamanda pahalı elmaslar dâhil değerli taşların satışını da içerir. Dubai'den gelen değerli metaller farklı ülkelerde talep görüyor, bu nedenle bir girişimci satışlarından her zaman para kazanabilir.
Otomotiv endüstrisinin yüksek düzeyde gelişmesi, girişimcilerin ihracat işi yürütmesi için elverişli koşullar anlamına gelir. İlk olarak, üreticilerle temas kurmak gerekli olacaktır. Ve sonra işadamları ülke dışından alıcı arayabilecekler. En lüks otomobil markalarından bazıları Dubai'de üretilmektedir. İstatistiklerin gösterdiği gibi, onlara olan talep sürekli artıyor. Lüks otomobil markaları ürünlerini iç pazarda temsil etmektedir. Her zaman birkaç lüks otomobili diğer ülkelerden alıcılara satma fırsatı olmasına rağmen.
Neden kendinizi araba aksesuarları ve tamir araçları satmaya çalışmıyorsunuz? Arabalar, ait oldukları sınıfa bakılmaksızın periyodik olarak arızalanır. Bu nedenle yedek parça talebi her zaman yüksektir. Aksesuar üretimi geleceğe yönelik bir yatırım fırsatı olabilir.
Dubai'nin dünyanın en büyük hindistan cevizi üreticisi olduğunu söylemek yanlış olur. Bununla birlikte, Dubai topraklarında hindistancevizi avuç içi yetişir. Bu nedenle hindistan cevizi genellikle diğer ülkelere ihraç edilmektedir. Aktif karbon hindistan cevizi kabuğundan çıkarılır. Suyu arıtmak ve siyanür çözeltilerinden değerli altını çıkarmak için kullanılır.
Dubai'de üretilen alüminyum külçelerin en yüksek döküm ile ayırt edildiğine inanılıyor. %99,8'e eşittir. Yurtdışında yaşayan alıcılar arasında hammadde talep edilmektedir. Metalurji, potansiyel olarak karlı bir iştir çünkü ürünlere olan talep sabit kalmaktadır.
Sonuç olarak, elverişli koşulların Dubai'deki ithalat ihracat işinin gelişmesine katkıda bulunduğu söylenmelidir. Uzmanlar, bu yıl için umut verici beklentiler olduğunu söylüyor. Bu nedenle teknolojik olarak gelişmiş bir ülkenin girişimcileri arasına zamanında katılma fırsatını kaçırmamak önemlidir.
Dubai en çok ne ithal ediyor?,
Türkiye Dubai'ye ne satılır?,
Dubai şirket kurmak ne kadar?,
Dubai ne iş yapabilirim?,
Dubai ihracat talepleri,
Araplar'ın en çok aldığı ürünler,
dubai'ye ne satabilirim,
dubai'de şirket kurmak,
dubai'de şube açmak,
dubai'ye en çok ihraç edilen ürünler,
dubai'ye ihracat nasıl yapılır,
Birleşik Arap Emirlikleri en çok satılan ürünler,